Többségi tulajdonrészt szerzett az Appeninn a Solum Invest Kft.-ben

2020
január
10
Hírek

Az Appeninn Vagyonkezelő Holding megvásárolta az ingatlanfejlesztéssel, valamint üzemeltetéssel foglalkozó Solum Invest Kft. 76 százalékos üzletrészét. A projekttársaság korábban megkötött szerződései alapján az Appeninn Nyrt. jogosulttá vált szállodaépítésre, illetve ezen tevékenységhez kapcsolódó fejlesztések végrehajtására. Az akvizíció a társaság turisztikai szegmensének fejlesztését, valamint növekedését támogatja.


Az Appeninn Vagyonkezelő Holding vált a Solum Invest Kft. 76 százalékos tulajdonosává, miután adásvételi szerződést kötött az ingatlanfejlesztéssel, valamint üzemeltetéssel foglalkozó társasággal. A tranzakció eredményeként az Appeninn Nyrt. érdekeltségébe kerül a Balaton partján található, mintegy 2 hektáron elhelyezkedő terület. Továbbá az üzletrész megvásárlásával az Appeninn Nyrt. szállodaépítésre és ehhez kapcsolódó fejlesztések végrehajtására is jogosulttá vált, a Solum Invest Kft. korábban megkötött szerződései alapján. 

A megvásárolt céltársaság értékét növeli továbbá, hogy rendelkezik egy közel 200 vitorláshajó befogadására alkalmas kikötőrésszel, amelynek fejlesztése ugyancsak az Appeninn Nyrt. tervei között szerepel. 

Az Appeninn Nyrt. elnök-vezérigazgatója, Bernáth Tamás ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy azzal, hogy az ingatlanvállalat megvásárolta a projekttársaság csaknem 80 százalékát, megalapozta a turisztikai létesítményekre koncentráló szegmense növekedését, illetve az ezen a területen végzett tevékenysége fejlesztését is. A tulajdonrész-vásárlás révén szerzett jogok, úgy mint a szállodaépítés, a területen végezhető különböző fejlesztési munkálatok, illetve a majdani üzemeltetési tevékenység lehetősége, mind komoly növekedési potenciált jelentenek a vállalat számára.