Budai irodavásárlásról szerződött az Appeninn

2020
január
17
Hírek

Célegyenesbe ért az Appeninn Holding budai portfólióbővítése, miután aláírták az adásvételi szerződést arról a harmadik kerületi irodaépületről, amelynek megvásárlására 2019 novemberében tett vételi szándéknyilatkozatot az ingatlanpiaci társaság. A több mint 6000 négyzetméteren elterülő, modern irodaterületeket kínáló ingatlan megszerzése mintegy 20 százalékkal bővíti az Appeninn ebben a kategóriában rendelkezésre álló portfólióját.


Célegyenesben a 20 százalékos portfólióbővítés

Adásvételi szerződést írt alá az Appeninn Nyrt. 100 százalékos tulajdonú leányvállalata, a BERTEX Ingatlanforgalmazó Zrt. azon harmadik kerületi irodaépületre vonatkozóan, amelynek megvásárlására tavaly novemberben tett vételi szándéknyilatkozatot a tőzsdén jegyzett társaság. A megállapodás értelmében leányvállalatán keresztül az Appeninn Nyrt. tulajdonába kerül a budai övezet egyik legfrekventáltabb területén, a Montevideo utcában található modern irodaépület. Az irodaépület előnyös lokációjából eredően magas jövedelemteremtő képességgel rendelkezik, ezzel biztosítva stabil bevételt a vállalat számára.

Az irodaház megvásárlásával mintegy 20 százalékkal bővül majd az Appeninn ebben a kategóriában rendelkezésre álló portfóliója. Az Appeninn Nyrt. növekedési stratégiájának egyik alappillérét jelentik az ingatlanvásárlások: a mostani tranzakció ezen építkezés egyik első elemeként valósul meg.

Bernáth Tamás, az Appeninn elnök-vezérigazgatója szerint jelentős akvizíciókkal kezdődött a 2020-as év az Appeninn-nél; ezt a lendületet szeretné a társaság az év folyamán végig fenntartani, ezáltal tovább élénkítve akvizíciós tevékenységét, valamint a társaság által már megkezdett, a fókuszterületeinken kívül eső ingatlanok értékesítésére irányuló portfóliótisztítási folyamatokat is.