Turisztikai ingatlanfejlesztésekkel bővíti stratégiáját az Appeninn

2020
március
09
Hírek

Folytatja a megkezdett növekedési stratégiájának megvalósítását az Appeninn Nyrt., amely a pénzügyi eredmények dinamikus emelkedése mellett számottevő ingatlanportfólió-bővülést kíván elérni a következő években. A 2018-ban meghatározott stratégiai irányok mellett a továbbiakban nagy hangsúlyt kapnak a turisztikai ingatlanfejlesztések is, valamint a társaság a korábbiaknál hangsúlyosabb módon érvényesíti majd az értékmentés és értékteremtés elvét.


Folytatódik a növekedés az ingatlanpiaci társaságnál

Az Appeninn Nyrt. a továbbiakban is folytatni kívánja a 2018 júniusában elfogadott üzleti stratégiájában megcélzott növekedést, amelyet leginkább minőségi irodaépületek megvásárlása révén kíván elérni. Emellett a társaság új területeket, célokat is beemelt korábban közzétett stratégiájába, amelynek értelmében a jövőben a társaság nagy hangsúlyt kíván fektetni a turisztikai ingatlanfejlesztésekre, és jelentős portfólióbővülést kíván elérni ezen a területen. Ugyancsak új stratégiai irányként tekint az Appeninn Nyrt. az értékmentés, valamint az értékteremtés elvének érvényesítésére. A tőzsdei társaság által a Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett befektetői prezentációban helyet kapott új célok tovább erősítik az Appeninn Nyrt. jövőképét, megvalósításukkal tovább növelve a részvényesi értéket, valamint a társaság befektetői értékajánlatát, piaci pozícióját.

Az új célok közül a turisztikai ingatlanfejlesztések a továbbiakban kiemelt szerepet kapnak majd a társaság tevékenységén belül. Az Appeninn Nyrt. először 2019 januárjában jelent meg a turisztika területén, amikor a Pro-Mot Hungária Kft.-n keresztül a társasághoz került az évtizedek óta elhanyagolt Club Aliga, 2020 januárjában pedig megvásárolta a balatonfüredi kikötőt üzemeltető cég 76 százalékos tulajdonrészét. A turisztikai fejlesztések révén – amelyek elsősorban a Balaton térségében található kikötők fejlesztésére, valamint szállodaépítésre irányulnak – az Appeninn Nyrt. célja az, hogy részt vegyen a balatoni régió Közép-Európa egyik turisztikai központjává történő fejlesztésében. A társaság ugyanakkor folyamatosan figyeli az egyéb régiókat is, a potenciális turisztikai fejlesztések tekintetében.

Ugyancsak új stratégiai irányként határozta meg a társaság az értékmentés és értékteremtés elvének még hangsúlyosabb megjelenítését a tevékenysége során. Az Appeninn Nyrt. célja ugyanis, hogy felkutassa és azonosítsa azokat az ingatlanokat, amelyek átmeneti, leromlott állapotuk miatt kihasználatlanok, illetve felújításra szorulnak. A korszerűtlen, leromlott állapotú, de értékekkel bíró ingatlanok fejlesztése során a társaság törekedni fog arra, hogy ezen értékeket megőrizze és új tartalommal töltse fel. Ezeknek a fejlesztéseknek egyben a fenntarthatóság elveinek is meg kell felelniük, különös tekintettel a természet olyan kiemelkedő magyarországi értékeinek esetében, mint a Balaton és környezete, ezért a társaság az összes ingatlanszegmensben alkalmazni kívánja a zöld szemléletet, a fenntartható és az energiahatékony megoldásokat.

A 2018-ban elfogadott üzleti stratégiában megfogalmazott közép-európai terjeszkedés értelmében a társaság a következő években aktívan kívánja vizsgálni a környező piacokat, illetve az új piacra lépés lehetőségét. A megvizsgálni kívánt célpiacok között szerepel Lengyelország, valamint Szerbia is. A külpiacra lépés feltétele a gondos szelekció és piackutatás, valamint a megfelelő helyi szakmai partnerek megválasztása, amelyre a tervek szerint leghamarabb 2021 során kerülhet sor.

Az Appeninn Nyrt. a jövőben egy még átfogóbb stratégiával folytatja a megkezdett növekedést. A turisztikai fejlesztések mellett természetesen továbbra is a fókuszban maradnak a minőségi irodaházak, valamint a kiskereskedelmi portfólió. Jelenleg több mint 150 millió euró értékű ingatlanportfólióval, ezen belül pedig több mint 55 ezer négyzetméter kiadható irodaterülettel rendelkezik a társaság, melyek az új célkitűzések megvalósítása révén várhatóan számottevő növekedést mutatnak majd a következő években. Jóllehet a vállalat üzleti stratégiája alapjaiban nem változott, egyes elemeinek megújítása szükséges lépés volt annak érdekében, hogy a piaci trendekhez igazodva 2020-ban és azután is folytathassa a megkezdett növekedést.