Szállodafejlesztéseinek új szakaszába lépett az Appeninn a Balatonon

2020
május
29
Hírek

A korábbi tervekkel összhangban az Appeninn Nyrt. a Club Aliga, valamint a vállalat érdekeltségébe tartozó balatonfüredi kikötő területén is minőségi szállodák építésébe kezdett. A hosszú távú ingatlanfejlesztési projektek eredményeképp összesen több mint 250 szállodai szoba és várhatóan 100-nál is több új munkahely jöhet létre a térségben, amivel a tőzsdei vállalat jelentős mértékben hozzájárul a balatoni turizmus fellendítéséhez.


Az Appeninn Nyrt. a korábban bejelentettek szerint szálláshely-fejlesztésekbe kezdett a Club Aliga üdülőközpont, valamint a balatonfüredi kikötő területén. Ezekhez leányvállalatai pályázatokat nyújtottak be a Kisfaludy Fejlesztési Program által meghirdetett Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció – nagy kapacitású meglévő szállodák fejlesztése és új szállodák létesítése elnevezésű kiírásra, amelyek most pozitív elbírálásban részesültek. A társaság meggyőződése, hogy a szükséges infrastrukturális fejlesztések elvégzését követően a Balaton Kelet-Közép-Európa meghatározó turisztikai célpontja lehet. Ebből a növekedésből veszi ki a részét az Appeninn Nyrt. a mostani beruházásokkal.

A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett ingatlanpiaci társaság a Club Aliga területén egy egész évben működő, 4 csillagos, több mint 160 szobás szállodát épít. A hotelhez wellness részleg, konferenciaközpont, sportpályák, játszóterek, boltok és kávézók is tartoznak majd. Az építkezés előreláthatólag 2023 végéig valósul meg. A társaság a szálloda- és kikötőfejlesztésen túlmenően a Balatonon egyedülálló üdülőközponti szolgáltatások kialakítását tervezi.

Balatonfüred központjának egy eddig beépítetlen területén egy több mint 100 szobás, 5 csillagos, szintén egész évben működő szálloda építését kezdte meg az ingatlanbefektető vállalat. A munkálatok már idén márciusban elindultak a mélyépítéssel, és a szálloda átadására a tervek szerint legkésőbb 2023-ban kerülhet sor. A szállodafejlesztés mellett a balatonfüredi 203 hajóhelyes kikötő fejlesztése során a legmodernebb infrastruktúrát alakítják ki.

A koronavírus-járvány, illetve annak gazdasági hatásai nem befolyásolják érdemben a cég korábbi terveit, hiszen hosszú távú fejlesztési projektekről van szó.A belföldi turizmus további bővülésére számít a társaság hosszabb időtávon, ami megerősíti szakmai elképzeléseit a korszerű szálláshely-kínálat kialakításából folyó üzleti lehetőségekről, amellyel összhangban tovább dolgoznak a szektorban kínálkozó terjeszkedési lehetőségeken. A vállalat célja, hogy a vidéki minőségi szálláshely szolgáltatók között kiemelt szerepet töltsön be a következő években.

Az Appeninn szálláshely-fejlesztései – amellett, hogy hosszabb távon jelentősen erősítik a tőzsdei vállalat eredménytermelő képességét – a hazai turizmus és a térség gazdaságának újbóli fellendítéséhez is hozzájárulnak. A pályázatok pozitív elbírálása újabb jó hír a társaság befektetői számára, és jól illeszkedik az elmúlt időszak folyamatos fejlődést és növekedést jelző trendjébe is.