Közgyűlést tartott az Appeninn Nyrt. – jóváhagyta az Igazgatótanács az előterjesztéseket

2021
április
27
Hírek

Megtartotta éves rendes közgyűlését az Appeninn Nyrt., ahol a járványhelyzetre való tekintettel, a Közgyűlés hatáskörében eljáró Igazgatótanács döntött a közgyűlési előterjesztésekről és a határozati javaslatokról. Az Igazgatótanács elfogadta a társaság 2020. évre vonatkozó pénzügyi beszámolóit, valamint döntött a teljes adózott eredmény eredménytartalékba helyezéséről és a jövőbeni konferencia-közgyűlések megtartásához szükséges részletszabályokról. A jelenleg is érvényben lévő … Continued


Megtartotta éves rendes közgyűlését az Appeninn Nyrt., ahol a járványhelyzetre való tekintettel, a Közgyűlés hatáskörében eljáró Igazgatótanács döntött a közgyűlési előterjesztésekről és a határozati javaslatokról. Az Igazgatótanács elfogadta a társaság 2020. évre vonatkozó pénzügyi beszámolóit, valamint döntött a teljes adózott eredmény eredménytartalékba helyezéséről és a jövőbeni konferencia-közgyűlések megtartásához szükséges részletszabályokról.

A jelenleg is érvényben lévő veszélyhelyzettel kapcsolatos korlátozások alapján az Appeninn Nyrt. éves rendes Közgyűlését nem tarthatta meg személyes jelenléttel, így a közgyűlési előterjesztésekről, valamint a határozati javaslatokról a Közgyűlés hatáskörében eljáró Igazgatótanács döntött. Ennek értelmében a társaság Igazgatótanácsa hagyta jóvá a társaság 2020-as évre vonatkozó pénzügyi beszámolóit. Az eredmények stabil növekedést mutattak a tavalyi évben: jelentősen emelkedett többek között mind az EBITDA (kamatok, adózás, értékcsökkenési leírás előtti eredmény) mind a befektetési célú ingatlanállomány értéke. Előbbi – elsősorban a megszerzett turisztikai fejlesztési portfólió beruházásnövekménye által előidézett ingatlan-átértékeléseknek köszönhetően – a 2020-as évben elérte a 20 millió eurót (mintegy 7 milliárd forint), míg 2019-ben 14 millió eurón (4,8 milliárd forint) zárt. A befektetési célú ingatlanállomány értéke 2019 azonos időszakához képest 17 százalékos növekedést produkálva, összesen több mint 172 millió euróra (több mint 63 milliárd forint) emelkedett.

Az Igazgatótanács az osztalékfizetésről is határozott, amelynek nyomán – a 2020-as évben közzétett, frissített üzleti stratégia céljaival összhangban, a további növekedést, valamint a folyamatban lévő fejlesztések kivitelezését elősegítendő – a társaság a teljes adózott eredményt az eredménytartalékba helyezi. A konferencia-közgyűlés megtartásához szükséges részletszabályokat szintén jóváhagyta a társaság Igazgatótanácsa, így megkezdődhet a részvényesek számára a közgyűléseken elektronikus úton való részvételi, szavazati, felszólalási és javaslattételi lehetőséget biztosító konferencia-közgyűlés speciális protokolljainak kidolgozása.

Az Appeninn Nyrt. továbbra is elkötelezett a stratégiájában rögzített irányvonalak – így a budapesti irodaházak akvirálása, bérbeadása és a turisztikai fejlesztések végrehajtása –, valamint a megkezdett növekedés folytatása mellett. Ezen törekvéseket a 2020-as évben elért pénzügyi eredmények is támogatják, illetve validálják.