Közel 7,5 milliárd forintnyi hitelt fizetett vissza az Appeninn

2019
december
20
Hírek

Az Appeninn Vagyonkezelő Holding csaknem 7,5 milliárd forint értékben törlesztette különböző hiteltartozásait, ezzel a társasággal szemben fennálló banki hitelállomány 40 százalékát előtörlesztette. A lépést többek között a Növekedési Kötvényprogram keretében bevont több mint 20 milliárd forint tette lehetővé, amelyet a társaság akvizíciós terveinek támogatása mellett pénzpiaci kockázatainak csökkentésére kíván felhasználni.


Az elmúlt hetekben az Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyrt. két leányvállalata is sikeresen előtörlesztette különböző bankhiteleit, összesen csaknem 7,5 milliárd forint értékben. Az Appeninn E-Office Zrt. több mint 3,2 milliárd forint értékű – eredetileg 2025-ben lejáró – hitelét közel 6 évvel a futamidő lejárta előtt törlesztette. Az Appeninn egy másik leányvállalata, az Appeninn BLT Kft. pedig összesen 4,1 milliárd forint értékben törlesztette az eredetileg 2021-ben lejáró bankhitelét.

Azzal, hogy az Appeninn Vagyonkezelő Holding leányvállalatai visszafizették a szóban forgó hiteleket, további lehetőségek nyíltak meg a vállalatcsoport számára, hogy a különböző finanszírozási lehetőségeket a továbbiakban a minőségi ingatlanportfóliójának bővítésére használja.

Bernáth Tamás, az Appeninn Nyrt. elnök-vezérigazgatójaszerint az előtörlesztéssel jelentősen, csaknem 40 százalékkal csökkent az Appeninn banki hitelállománya. A részvény- és kötvényági finanszírozás mellett továbbra is fontos finanszírozási lehetőségként tekint a társaság a bankhitelekre. A mostani visszafizetések lehetővé tették számukra, hogy fix kamatozású, 10 éves futamidő végén visszafizetendő forrásra váltsák ki a korábban felvett banki hiteleiket.