Turisztika

A társaságunk kiemelt potenciált lát a hazai turisztikai ingatlanfejlesztésekben, ezért az Appeninn Nyrt. a jövőben nagy hangsúlyt kíván fektetni az ez irányú fejlesztésekre.

Az elmúlt évek fogyasztói igényeinek jelentős változásait a hazai turizmus csak csekély mértékben követte le. Ennek megfelelően a kiemelt hazai turisztikai célpontok esetében – mint amilyen a Balaton, Tokaj, valamint a Dunakanyar térsége – jelentős ingatlanfejlesztésekre van szükség annak érdekében, hogy az idegenforgalom lépést tudjon tartani a fogyasztói oldalon felmerülő elvárásokkal.

Társaságunk célja, hogy a fejlesztéseink, valamint beruházásaink nyomán világszínvonalú szolgáltatást kínálhassunk az említett térségekben. Az Appeninn Nyrt. jelenleg öt kiemelt projekt révén van jelen a turisztikai ingatlanfejlesztések piacán, amelyek a Balaton, Tokaj, valamint Visegrád térségét fedik le.


Club Aliga

A Club Aliga összesen 47 hektár területen helyezkedik el, a balatoni térségben az egyik legnagyobb egybefüggő partszakasszal rendelkezik. 2020 elején az Appeninn Nyrt. a terület teljeskörű fejlesztésébe kezdett bele. A Club Aliga egyedülálló hangulatát és adottságait felhasználva, európai színvonalú turisztikai központ megvalósításán dolgozik. Társaságunk a Club Aliga területén egy egész évben működő, 4 csillagos, 162 szobás szállodát alakít ki 2023 végéig, valamint a jelenlegi kikötő 213 férőhelyesre történő kibővítése is része a terület megújításának. A szálloda- és kikötőfejlesztéssel Balatonvilágos település fejlődését és turisztikai célponttá válását helyezzük előtérbe.


Balatonfüredkikötő és szálloda

A két hektáros területen nyugvó balatonfüredi kikötő a Balaton észak-keleti felénél, a Tihanyi-félszigethez közel található. A területen egy 203 férőhelyes kikötő, valamint egy több mint 100 szobás, egész évben működő, 4 csillagos superior hotel építése kezdődött meg 2021-ben. A fejlesztéssel az Appeninn Nyrt. célja, hogy hozzájáruljon a térség turisztikai fellendítéséhez, hiszen a jól felszerelt kikötő elengedhetetlen feltétele a balatoni hajósközösségek, valamint a népszerű vitorlás versenyek számára. A szállodafejlesztés nagymértékben növeli majd a térség minőségi szálláshely-kínálatát. A fejlesztések a tervek szerint legkésőbb 2023-ban zárulnak le.


A Dreamland Holding Zrt. projektjei

Az Appeninn Nyrt. 2020-ban többségi tulajdonrészt szerzett a Szepard Kft. tulajdonát képező Dreamland Holding Zrt.-ben, amely több vidéki turisztikai ingatlanfejlesztési projektet is elindított. A tranzakcióval, dr. Szepesi Richárd személyében olyan társbefektetővel kezdett közös munkába a társaságunk, aki egyedülálló pozícióval és szakértelemmel rendelkezik a turisztikai piacon.


BalaLand Family Hotel***** és BalaLand Familypark, valamint személyzetet ellátó hotel

A Dreamland Holding Zrt. egyik legkiemelkedőbb fejlesztése a BalaLand Family Hotel és BalaLand Familypark, amely a balatoni turisztikai térség egyik központi településén, Szántódon épül fel. A beruházás részeként tervezett koloniális hangulatú, 5 csillagos családi szálloda a tervek szerint 2022-től, összesen 109 szobával várja majd a vendégeket. A hotel kialakításával párhuzamosan egy a „80 nap alatt a Föld körül Willy Foggal” tematikájára épülő élménypark fogja várni a kikapcsolódni vágyó családokat. Az Dreamland Holding Zrt.-vel közös fejlesztés keretein belül felújításra kerül a BalaLand munkavállalóit ellátó Rév Hotel is.


Lepence Strand- és Élményfürdő

A Dunakanyar kiemelkedő turisztikai régiójában található, nagy múltú Lepencei Strand- és Élményfürdő teljes körű felújításon esik át. A visegrádi fürdőkomplexum fejlesztése során egy emblematikus kaszkádos szabadtéri medence felújítására és egy tematikus zárt élményfürdő kialakítására kerül sor. Az Appeninn Nyrt. célja a beruházással a korábbi fürdő átalakítása egy olyan magas színvonalú stranddá és élményfürdővé, amely egyedülálló kikapcsolódási lehetőséget kínál a régióban. A tulajdonosok, valamint a fejlesztő célja, hogy a strand- és élményfürdő 2023-ban megnyithassa kapuit a kikapcsolódni vágyók előtt.


Minaro Hotel Tokaj**** és turisztikai Központ

Magyarország egyik legikonikusabb turisztikai régiójában, Tokaj területén már épül az 5 csillagos, prémium kategóriás hotel, a Minaro Hotel Tokaj****, mintegy 10 hektárnyi területen, egy korábbi bánya helyén. A szálloda egyedi építészeti és belsőépítészeti koncepciója ötvözi a „Tokaj folyékony aranyát” a dél-amerikai hangulatot idéző „Eldorádó” tematikával. A hotel külső, indusztriális megjelenését a bányahangulatot idéző elemek elhelyezésével tervezik kialakítani. A fejlesztők elsődleges célja, hogy a beruházás a tokaji régió önálló desztinációs célpontjává váljon. A fejlesztő egy kiváló minőségű, egész évben működő felnőttbarát szálláshely kialakításán dolgozik, amely régió ismertségét és népszerűségét növeli.