Turisztika

Az elmúlt évek fogyasztói igényeinek jelentős változásait a hazai turizmus nem, vagy csak csekély mértékben követte le. Ennek megfelelően a kiemelt hazai turisztikai célpontok esetében – mint amilyen a Balaton térsége – jelentős ingatlanfejlesztésekre van szükség annak érdekében, hogy a turizmus lépést tudjon tartani a fogyasztói oldalon felmerülő elvárásokkal. Társaságunk célja, hogy a fejlesztéseink, valamint beruházásaink nyomán fellendíthessük a hazai turizmust, illetve, hogy világszínvonalú szolgáltatást kínálhassunk a Balaton térségében. Az Appeninn Nyrt. jelenleg két kiemelt projekt, a Club Aliga, valamint a Balatonfüreden található kikötő területén tervezett fejlesztések révén, magas minőségű portfólióval van jelen a balatoni turisztikai piacon.


Club Aliga

A Club Aliga Balatonvilágos gyöngyszemeként összesen 47 hektár területen helyezkedik el. A terület az 1950-es évektől a szocialista pártelit üdülőközpontjaként szolgált. Felépült az Aliga I. és Aliga II.: előbbi több szállodát és a kikötőt, utóbbi a hermetikusan lezárt, a pártelit számára fenntartott villákat (pl. Kádár villa, Castro villa) jelentette. Az ingatlanhoz egy 2 kilométeres partszakasz is tartozik, amely a Balaton egyik legértékesebb partszakasza, ugyanakkor jelenleg a teljes terület legnagyobb része arborétum jellegű őspark. Az épületek zöme több évtizede üres, leromlott állapotban van, emiatt is kezdett bele 2020 elején az Appeninn Nyrt. a terület teljeskörű rekonstrukciójába, amelynek célja, hogy a Club Aliga európai színvonalú turisztikai célponttá váljon.


Balatonfüred:

A két hektáros területen nyugvó balatonfüredi kikötő a Balaton észak-keleti felénél, a Tihanyi-félszigethez közel található. A közel 173 hajó befogadására alkalmas építmény fejlesztésével az Appeninn Nyrt. célja, hogy hozzájáruljon a térség turisztikai fellendítéséhez, hiszen a jól felszerelt kikötő elengedhetetlen feltétele a balatoni hajósközösségek, valamint a népszerű vitorlás versenyek számára. A társaság célja, hogy a területen tervezett fejlesztések révén a balatonfüredi kikötő váljon a balatoni hajózás egyik központjává.