Megtörtént a BalaLand Familypark alapkőletétele – kezdődhet a tematikus élménypark építése

2020
szeptember
30
Hírek

Ünnepélyes ceremónia keretében megtörtént a BalaLand Familypark alapkőletétele, így kezdetét veheti a BalaLand Hotelhez kapcsolódó családbarát élménypark építése Szántódon. Az egyedi, tematikus szálloda és élménypark a Szepesi család, valamint az Appeninn Nyrt. közös fejlesztéseként valósul meg, amely amellett, hogy nagymértékben növelni fogja a Balaton térségének minőségi szálláshely-kínálatát, kiemelkedik majd a gyermekbarát szórakoztató komplexumok sorából is. Az élménypark hazánkban egyedülálló módon, a „80 nap alatt a Föld körül Willy Foggal” utazásra építkező játékelemeket fog tartalmazni. A beruházás az Appeninn Nyrt. tavasszal frissített stratégiájával összhangban valósul meg, amelynek fő irányvonala az ingatlanpiaci társaság piaci súlyának növelése a turisztikai ingatlanfejlesztések területén.


Megtörtént a szántódi BalaLand Familypark alapkőletétele, így kezdetét veheti a közel 5,5 hektáros területre tervezett gyermekbarát élménypark építése. A tervek szerint 2022 tavaszára elkészülő fejlesztés a BalaLand Hotelhez kapcsolódik majd, és a családok számára további tematikus élményeket kínál. Az egyedi, tematikus szálloda és élménypark a Szepesi család, valamint az Appeninn Nyrt. közös fejlesztéseként valósul meg, amely amellett, hogy nagymértékben növelni fogja a Balaton térségének minőségi szálláshely-kínálatát, kiemelkedik majd a gyermekbarát szórakoztató komplexumok sorából is. Az Appeninn Nyrt. idén nyáron szerzett 75 százalékos tulajdonrészt a Dreamland Holding Zrt.-ben, amelyhez több hazai tematikus szálloda neve is kötődik. Az Appeninn Nyrt. az akvizíciót a tavasszal frissített stratégiájával összhangban végezte, amelyben kiemelt irányként határozta meg piaci súlyának növelését a turisztikai ingatlanfejlesztések területén – a DreamLand Holding Zrt. többségi tulajdonrészének megvásárlása ezen építkezés egyik első lépéseként valósult meg.

A fejlesztők célja, hogy a BalaLand az egyik legmeghatározóbb családbarát szállodává váljon a balatoni régióban, továbbá, hogy a tervezett élményparkkal kiegészülve egy kiváló minőségű, egész évben magas kihasználtsággal működő szálláshely jöjjön létre. A tervek szerint 2022-től üzemelő szálloda mindamellett, hogy nagy mértékben támogatja majd a térség minőségi szálláshely kínálatát, közvetlenül több mint 100 új munkahelyet teremthet a térségben, illetve jelentős adóbevételekkel járulhat hozzá a balatoni régió fejlesztéséhez.

Az élménypark egyedülálló módon a „80 nap alatt a Föld körül Willy Foggal” utazásra építkezik és különféle tematikus játékelemeket sorakoztat majd fel. A fedett játszóházat és családi élményfürdőt, valamint különféle szabadtéri élményelemeket tartalmazó park Magyarországon hiánypótló beruházásként egy olyan magas minőségű, gyerekbarát attrakcióvá válhat, amely egész évben elérhető lesz a családok számára, meghosszabbítva ezzel a rövid nyári szezont.

Az élménypark közvetlenül az összesen 109 szobás, ötcsillagos kategóriájú, koloniális stílusú családi szálloda, a BalaLand Hotel mellett épül – a szálloda fejlesztése már 2017-ben megkezdődött a tervezési munkálatokkal, idén tavasszal pedig a beruházás a megvalósítás szakaszába lépett és elkezdődtek a mélyépítési munkálatok.

Az Appeninn Nyrt. elkötelezett a fejlesztések mielőbbi megvalósítása iránt, amelyet eddig a koronavírus-járvány sem tudott negatívan befolyásolni, vagy lassítani. A BalaLand Hotel és élménypark olyan beruházások, amelyek értékálló mivoltukból adódóan növelik a részvényesi értéket, valamint elkészültük után folyamatos, tervezhető bevételt jelentenek majd a társaság számára.

A kiemelt képet Nagy Mihály/magyarepitok.hu készítette.