Jöhet a 20 milliárd forintos kötvénykibocsátás az Appeninn-nél

2019
november
05
Hírek

Sikeresen lezajlott az Appeninn Nyrt. rendkívüli közgyűlése, amely felhatalmazást adott, hogy a társaság legfeljebb 20 milliárd forint értékben bocsásson ki kötvényeket a Magyar Nemzeti Bank által meghirdetett Növekedési Kötvényprogram keretében. A kötvényprogramban való részvételhez szükséges minősítést a Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzett ingatlanbefektető vállalat már október elején megszerezte. A Társaság a kibocsátás nyomán befolyt forrást elsősorban stratégiai tervének megvalósulása mentén haladva, akvizíciós céljainak támogatására kívánja fordítani.


November 5-én rendkívüli közgyűlést tartott az Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyrt., amely során a társaság részvényesei felhatalmazták az igazgatóságot, hogy megkezdje a Magyar Nemzeti Bank által meghirdetett Növekedési Kötvényprogram keretében tervezett kötvénykibocsátás előkészítését. Hosszas szakmai egyeztetéseket követően 2019. október 1-jén a Társaság megkapta a szükséges minősítést a Növekedési Kötvényprogramban való részvételhez a Scope Ratings GmbH nemzetközi hitelminősítőtől, mely szerint a kötvények minősítése BB-, maga a vállalat pedig B+ lett.

A vállalat legfeljebb 20 milliárd forint értékben bocsátana ki kötvényeket. A maximum 10 éves futamidejű kötvényeket a társaság még az idei évben tervezi kibocsátani. A Scope Ratings értékelésében többek között az Appeninn ingatlanportfóliójának 97 százalékos kihasználtságát, valamint az akvizíciókra vonatkozó ambiciózus terveit emelte ki.

Bernáth Tamás, az Appeninn elnök-vezérigazgatója szerint a társaság előtt álló kötvénykibocsátás jelentős előrelépés a cég életében. Hosszú távra rögzített, kedvező feltételekkel tudnak ugyanis olyan forrást bevonni, amely nagyságrendi ugrást tesz lehetővé a növekedésben. A társaság célja, hogy minél inkább a magasabb kategóriájú és magas hozamtermelő képességgel rendelkező ingatlanok portfóliójukba történő integrálására koncentrálhasson.