Bernáth Tamás lett az Appeninn Holding vezérigazgatója

2019
október
14
Hírek

Bernáth Tamás tölti be a jövőben az Appeninn Holding Nyrt. vezérigazgatói posztját. A pénzügyi szakember korábban a Magyar Fejlesztési Bank elnök-vezérigazgatójaként, valamint a BNP Paribas Cardif biztosító elnök-vezérigazgatójaként is tevékenykedett. Az új vezető fő feladata a Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzett ingatlanbefektetési és vagyonkezelő társaság dinamikus növekedési stratégiájának megvalósítása lesz.


Bernáth Tamás jogi szakokleveles közgazdász, az INSEAD-on szerzett MBA képesítést. Szakmai pályafutása elején projektvezetőként dolgozott a McKinsey nemzetközi üzleti tanácsadó cégnél, majd az Erste Banknál. 2004 és 2010 között a Scale Consulting pénzügyi tanácsadó cég társalapítója és ügyvezetője, 2010-től 2012-ig a PwC Magyarország tanácsadási üzletágának partnere, 2012 és 2014 között pedig az OTP Bank ügyvezető igazgatója, illetve az OTP Oroszország igazgatósági tagja volt. 2014-től 2016-ig a BNP Paribas Cardif biztosító elnök-vezérigazgatói posztját töltötte be, 2016 novemberétől 2019 márciusáig pedig a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. elnök-vezérigazgatójaként dolgozott.

Az újonnan kinevezett vezérigazgató fő feladata lesz, hogy a pénzügyi, banki világban szerzett szaktudását, illetve a projektvezetői tapasztalatait felhasználva hozzásegítse az Appeninnt a növekedési stratégiájának megvalósításában. A társaságnak ambiciózus tervei vannak a kiskereskedelmi és turisztikai ingatlanok piacain, valamint az irodapiacon, Magyarországon és a közép-kelet-európai régióban egyaránt, amelyek mind a társaság hosszú távú üzleti eredményességét szolgálják.